My Prince & My Princess

My Prince & My Princess
Ibu alwys love both of you, my dear!!! (^^,)

Followers

Sunday, December 12, 2010

Accident....hmmmm~~

Semlm kita satu kluarga balik umah mak mertua kat Sg. Siput (U) sbb ade wedding kat Kg Bahgia...so, mlm Jumaat tu kita satu family tido sane la sbb lokasi wedding tu berdekatan ngan umah mak mertua....Maka bila hr yg dinanti tiba....dlm kul 1 > camtu kitaorg pun kuar la umah mak mertua menuju ker wedding tue....
Masa kami menuju ke jalan besar, adela satu kancil ni dr simpang belah kiri...kuar dgn sesuka hati kuar tanpa tgk kanan & kiri....tanpa brek & yg plg best tgh pandang bawah...ntah ape ntah yg die pandang ntah....kami yg perasan dia kuar ngan begitu laju pun ape lg, hon sekuat2nya dan sebanyk2 kalinyer la...tapi indian boy ni mcm pekak pun yer gaks...kita punyalah hon kuat2 tapi sudahnyer die makan gaks jln kitaorg dan selpas tu ape lagi...kebaboooommmmmm!!!!!!!!! nasib baik kitaorg sempat brek, maka die yg langgar kitaorg....hbs bercalar depan keta laki aku, keta that indian boy truk gaks la sbb die yg langgar kami kan....

Dgn perasaan marah, laki aku pun kuar la marah that indian boy...rupa2nya budak tu xder lesen...hmmmm, nk jd citer!!! nasib baik anak2 Jo duk kat blakang ngan Jo...kalau x, xtau la aku agaknyer tercampak ke depan gamaknyer...huhuhu! dlm keta budak india tu ade budak agaknya adik die kot.....cian budak tu berdarah2 mulut die...agaknyer terkena depan keta tu kot....So, apelg ko yg salah...bayar lakan! klu xnk byr, balai polis dekat jer...huhuhuhu!!!!
So, indian boy tu call ayah die...ayah die bw keta kami g bengkel...so kena RM300....nsb baik die nk byr....

moral of the story, wlpn kita dah cukup berhati-hati....tapi pemandu lain kita xtau....maka, wahai pemandu2 di Malaysia, tolongla pandu berhati-hati....kalau la jd ape2 kat Jo n anak2 camner....atas jln raya kita mmg kena bertolak ansur yer....

Monday, December 6, 2010

Kehidupan di Ipoh

Salam.... (^^,)

Arini dah 7hr Jo hidup di Ipoh, Perak bersama kluarga tersayang...hehehehe, lama xupdate sbb xsempat la...rupa2nya kehidupan sbg seorg suri rumah lg bz dan teramat la byk kerjanya...lg2 dgn situasi saya yg baru jer berpindah kesini...lg byklah brg2 yg perlu dikemas gamaknyer....tapi xper, yg penting best & happy jer...
Kita dtg Ipoh ari Slasa, 30/11/2010 dlm keadaan yg klam kabut sgt sbb tampa perancangan...sepatutnya nk balik on Saturday, sbb Friday tu wedding Ms Jude Helmy...tapi sebab ade interview di Majlis Perbandaran Ipoh, maka terpaksa la balik Ipoh awal..so, ari slasa tu balik Ipoh naik train...Epul suka sgt dpt naik train...smp Ipoh dalam kul 11 > camtu then my beloved hubby amik kat stesen keretapi la...so bermula dr mlm itu saya pun tinggal di Ipoh bersama kluarga tersyg....

Alhamdulillah, sumenyer berjalan lancar dan anak2 pun sonok jer kat sini sbb kat sini rumah yg "nmpk tanah" nya....hahahahah! skali skali anak2 tersebut gaks nama nenek atuk die kat KL...agaknyer sbb dah lame tinggal ngan dorang so teringat2 la kot....hehehehehe!
Tapi Sabtu tu kita turun KL blk sbbnyer ade kenduri doa slamat kat rumah Tok chik...kuar umah dlm kul 9 am...smp KL dlm kul 12 pm camtu...duduk jap kat umah Tok Chik pastu blk Kg Pdn jap sbb nk amik brg2 yg tinggal kat umah mak...itu pun kejap jer...ade la dlm sejam jer sbb jln dr umah Tok Chik ke Kg Pandan tu jammed...so, kat situ dah makan masa kan...blk pun same! hmmm, cian mak ngan baba, xper nnt Jaja blk lg yer....petang tu dlm kul 4> kitaorg dah blk Ipoh sbb my hubby kerja kul 6...gilos penat!!!!!!
Sok nyer ari Ahad tue kita g kenduri kawin kawan husband kat Ipoh n Kuala Kangsar...best gaks sbb dpt jln2 wlpn g wedding jer....waakakakakakka..!!

ok tu la serba sedikit kisah kehidupan slama seminggu nie....AKhir kate, kehidupan sebagai suri rumah mmg agak bz tapi teramatlah best sbb anak2 depan mata dan kita dpt jaga anak2 sendiri....tanpa ade risau dihati... (^^,)
Wasalam.....

Monday, November 29, 2010

Farewell Party!!

Salam....

Arini kat ofis ada buat farewell party utk Joe...mkn biasa2 jer...KFC + ice cream (lazat)...sedihnya la rs dihatiku ini...setelah 5 tahun saya bekerja di GMI, nmpk gaya akhirnya terpaksa la saya meninggalkannya pd esok hari... :)

Kenangan bekerja di GMI akan saya ingat smp bila2 sesungguhnya warga AFSA dan GMI merupakan warga yg sgt happening, meriah, slg bantu-membantu...smoga saya akan berjumpa warga2 sperti ini di tempat kerja baru nnt! InsyaALLAH....

All the best to GMI n warga AFSA dalam process menaikkan taraf GMI ke College University. Smoga GMI akan trus mendapat perhatian di kalangan pelajar2.... :)
I'm gonna mish "you", GMI... (T_T)

P/S : nnt saya update photo yer....

Wednesday, November 24, 2010

Salam. Arini nk update photo jer....Photo keadaan rmh kat Ipoh, Perak...huhuhu!



 Ni ruang tamu rumah...hehehe, kecik jer..kuarters JKR~~




Ni dapur...hehehehe, tunggang langgang!!

 

 Ruang tengah...sebelum ke dapur....
dah...4 keping jer pun gmbrnyer! kuikuikui........... (^^,)

Tuesday, November 23, 2010

PINDAH

Arini nk citer sal proses perpindahan.... (^^,)

Mulai bulan Dec nnt Jo akan pindah ke Ipoh, Perak...sbbnya suami promoted dan di transferkan ke Ipoh, Perak...maka dgn ini terpaksa la Jo ikut suami. 1st time kena duk luar dr kawasan Lembah Klang. Hehehehehe....
So, smlm proses men"cleark" kan staff quarters, GMI...best mmg la best sbbnya dah lama xpindah!! tapi sebenarnya sedih nk kluar dr situ (GMI) setelah 5 tahun kejer kat GMI n dah 2 tahun duk kat kuarters GMI tu....sayu jer rs! keje kat GMI best...xspecially staff AFSA department. Sumenya gila2 n happening....nnt mesti Jo rindu sgt2 kat GMI n kengkawan kat sini...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Semlm dlm kul 3 pm camtu lori smp...dgr jer lori smp apa lagi Jo n anak2 buah trus angkat barang kumpulkan kat bawah tangga umah. huhuhuh, senang nnt abg2 tu nk angkatkan barang..yg penting my Prince pun nk jg tolong angkat barang..nmpk org tolak troli ngan barang dia pun nak naik troli tue...hehehehehe, kelam kabut dibuatnyer! tapi Jo xdpt tolong sgt sbb my Prince mragam xcukup tido...tmbh ngan my Princess tu kan...hehehehe, tapi yg penting best!
Lepas siap angkat barang masuk dlm lori, maka lori tu pun bw la brg2 tu ke Ipoh..so, skang ni my hubby tgh dok sibuk meng"arrange"kan brg2 kat sane sorang2...cian, dia! sorry, abg syg kejer smp ujung bulan...nnt December baru syg duk kat Ipoh ngan abg..skng ni tinggallah B2-3-7 staff quarters tu kekosongan tanpa brg...(T_T) I'm gonna mish that house!!!

GMI merupakan tempat Jo menimba ilmu & pengalaman.....ia merupakan pekerjaan pertama sy slps grad!


Monday, November 22, 2010

Test....1, 2, 3... (^^,)

Salam.....hehehehehe! Ni 1st time Joe create blog.....tgk org ade blog mcm menarik jer kan so Joe pun create gaks la satu blog utk Joe....huhuhuhuhu! sebenarnya dah lama dah pun ade blog ni, tapi xsempat2 nk update....thanks to my sister, Ms. Joalina sbb tny either saya ade blog atau x.....hehehehe! kalau xsmp sudah Joe xupdate blog....kuikuikui!!!!

So, lepas ni leh la kita update blog kita everyday...itupun klu teringat la! ahaks!~~